Den Private Bilsælgers Største Hemmelighed

Der er mange der finder det nervepirrende at skulle sælge deres gamle bil. Det er nemlig ikke noget, særligt mange af os, er særligt erfarne med at gøre. Når vi skal gøre noget, som vi ikke har gjort særligt mange gange før, så føles det altså lidt skræmmende og overvældende. Når det så samtidig er noget, der drejer sig om forholdsvist mange penge, så føler vi os endnu mere pressede. Det er ikke svært at sælge sin gamle bil som sådan: din nabo vil sikkert købe den af dig, hvis du sælger den for en enkelt krone. Den besværlige del af opgaven ligger i, at sælge din bil for en fornuftig pris. Ingen har lyst til at sælge deres gamle bil for billigt: det er penge lige ud af vinduet. Du gav mange tusinde kroner for din bil, da du selv købte den i sin tid. Nu, hvor du er i gang med at sælge den, så har du sikkert allerede købt din en ny bil, som også har kostet dig rigtigt mange penge. Det er derfor ekstra vigtigt, at du får så mange penge som muligt, for den gamle bil du nu sælger brugt.

Men hvordan sikrer man sig lige, at man får mest muligt for sin brugte bil? Det er her hele humlen ligger. Vi ved, at det er noget vi har brug for at gøre. Det er vigtigt at vi ikke sælger bilen for billigt. Men vi har stort set ingen erfaring med at sælge biler ? og da slet ikke med at sælge dem for den højest mulige pris. Det er derfor vi ikke rigtigt bryder os om det: vi ved, at vi er på løs grund. Der er stor chance for, at vi dummer os, når vi kaster os ud i noget nyt og fremmed. Det er dyrt at lave sådan en fejl, når vi snakker salget af en brugt bil, men uden en masse erfaring er det svært at undgå.

Det er derfor vi bør gøre alt hvad vi kan for, at lære af andres erfaringer. Der er nemlig privatpersoner derude, der har købt og solgt massevis af biler igennem deres liv. De har dummet sig flere gange, men har kunnet lære noget, af hver eneste handel. Det betyder, at de med tiden helt naturligt har fundet frem til nogle teknikker og tilgange, som virker rigtigt godt. Hvis du var bevæbnet med bare én af disse teknikker, så ville det gøre salget af din bil langt mere overskueligt.

Det jeg deler med dig her, er nok den private bilsælgers største hemmelighed. Det er forholdsvist simpelt, men der er stort set ikke nogen, der benytter sig af det ? og derfor virker det ekstra godt. Hemmeligheden bag ikke at sælge din bil for billigt er, at finde alle de steder der har brugte biler til salg, og så sørge for, at din bil er listet der. Hvis du er med i nogle lokale Facebook grupper, som tillader at du lægger din bil op der, så læg et billede op og skriv en hurtig tekst om bilen. Hvis lokal-avisen har en Køb & Salgs-sektion, så læg din bil ind som en annonce. Hvis din lokale købmand har en opslagstavle, så print din annonce ud, og hæng den op der. Jo flere steder du gør opmærksom på, at du har en bil til salg, jo flere henvendelser vil du få. Jo flere henvendelser du har at gøre med, jo mindre presset vil du føle dig til, at sælge bilen til underpris.