Maskulinitet er Kombinationen af Pragmatik og Elegance

Selvom moden som hele er noget, der hele tiden udvikler sig, og er et fænomen det er svært at forudsige noget som helst om, så har det nogle relativt statiske elementer. En af de ting, der ikke har ændret sig det helt store, er kerne-ingredienserne i maskulint design. Der har altid været designere, der virkeligt har forstået at fremhæve de maskuline elementer i noget tøj, og dem der har haft succes med det, er næsten altid blevet utroligt populære. Uanset tidens trend, og uanset hvor meget moden har ændret sig på andre måder, så er designs der formår at identificere sig som maskuline altid populære.

Men hvad vil det egentligt sige, at noget tøj er ?maskulint?? Nogle tror at det udelukkende handler om, at tøjet et designet til mænd. Men maskulinitet er ikke en biologisk ting som sådan: det handler ikke om kønnet. Når noget er maskulint, så er det derimod blot noget, der er i balance med en række værdier, som vi som samfund ser som positive og typisk associeret med succesfulde mænd der er værd at se op til. Det betyder at tøj til kvinder også kan være maskulint, og at kvinder også godt kan være maskuline. Ordet dækker over en række værdier, og disse værdier kan bæres af alle og enhver. De maskuline værdier ses hyppigere hos mænd, og de feminine værdier findes oftere hos kvinder: men vi mennesker er alle forskellige, og vores værdier er ikke dikteret af vores køn. Så en mand kan sagtens være feminin og gå i feminin mode, mens en maskulin kvinde sagtens kan gå i maskulint tøj.

Det er altså også hemmeligheden bag, at det maskuline look altid har været moderne: det er et design, der tager udgangspunkt i et helt basalt værdisæt, der altid har været delt af en stor del af befolkningen.

Men hvad vil det egentligt sige i praksis? Hvordan kan man genkende maskulint design? For mig at se, er der to primære værdier, der indbefattes af maskulint design. Den første værdi er, at tøjet er pragmatisk: tøjet er designet til at løse nogle helt konkrete problemstillinger på en effektiv måde. Hvis du kigger på en jakke fra cp company så er det tydeligt, at der er lagt en masse kræfter i, at sikre at jakken er praktisk. Den er varm og vandtæt, kvaliteten er i top og så videre. Et maskulint design vil som udgangspunkt ikke gå på kompromis med kvaliteten og de praktiske egenskaber, blot for at se flottere ud. Når det er sagt, så er den anden værdi dog også essentiel for et maskulint look: elegancen. En maskulin person har også en social forståelse, og går op i sig selv og hvordan vedkommende præsenterer sig selv overfor andre. Det betyder at maskulinitet er mere end bare rå praktisk funktion: det er også elegant design, der understreger, at der her er tale om en person der hviler i sig selv og ved hvem han eller hun er.