Udskiftning af Bilens Sideruder ? Det Skal Du Være Opmærksom På

Hvis din bils siderude er beskadiget eller brudt, er der en god risiko for, at du er ret stresset over at skulle have den udskiftet. Omkostningerne er altid er en bekymring for bilejere, men det kan også være du er i tvivl om, hvor du skal tage din bil hen til reparation, og hvordan du finder den rigtige slags glas til udskiftning. Den gode nyhed er, at udskiftning af sideglas er en veletableret service, og i de fleste byer kan du nu finde dedikerede eksperter i reparation og udskiftning af bilruder til at udfører arbejdet.

 

Din forhandler er ikke ekspert

Så snart der sker en skade på bilen, er den første tanke der generelt går over bilsejere, at tage bilen tilbage til forhandleren. Men når det kommer til reparation af bilruder, det er ikke en klog beslutning. Forhandleren vil få reparations- eller udskiftningsjobbet udført af fagfolk, og lægger et ekstra gebyr oveni omkostningerne. Du kan altså spare penge ved selv at gå direkte til en professionel.

 

Undgå din lokale mekaniker

Undgå at tage din beskadigede siderude eller forrude hen til den lokale mekaniker. Din bulrude, uanset om det er forruden, sideruden eller bagruden, er en af de mest afgørende sikkerhedsfunktioner i din bil. Sørg for at få udskiftningen eller reparationen af ruden udført af uddannede og certificerede bilrude eksperter. For det første bruger de kun OEM (originalt udstyr direkte fra producenten) eller OEM-tilsvarende kvalitetsglas til udskiftning. De ved også, hvordan man installerer glasset efter de gældende  sikkerhedsstandarder, og i de fleste tilfælde hjælper de dig også med at behandle dit forsikringskrav.

 

Reparation eller udskiftning

Hvis din siderude kun er revnet, er du måske i tvivl om, hvorvidt det kan repareres. I næsten alle tilfælde er svaret nej. Forruden kan ofte repareres, da den er lavet af lamineret glas. Imidlertid skal side- eller bagruden, i næsten alle tilfælde, udskiftes ved skader. Dette skyldes, at sideruden er lavet af hærdet glas, og når først hærdet glas får en revne, så er den strukturelle integritet kompromitteret. Prøver vi at se tingene fra den lyse side, så er hærdet glas, selvom det er meget sikkert og hårdt, ikke særligt dyrt.

 

Hvis du skulle ske at have det dyrere laminerede glas installeret som din siderude, så er reparation selvfølgelig en mulighed. I et sådant tilfælde er det bedst at tage din bil hen til en autoriseret reparatør af bilruder så snart du lægger mærke til skaden, og få deres faglige mening om, hvorvidt reparation eller udskiftning er den rigtige vej at gå. Hvis skaden er betydelig, kan en udskiftning stadig være nødvendig. Husk altid, at eksperten der laver vurderingen først og fremmest går op i din sikkerhed.

 

OEM eller ej

OEM sideruder ? altså sideruder direkte fra producenten af din bil – er typisk hærdet ved hjælp af opvarmning og afkøling, hvilket gør at de er næsten 10 gange så solide som ujævnt glas af samme kvalitet. Dette giver ruden en enorm hårdhed og lang levetid. De er også designet til at knuse i stumme og meget små skår, hvilket beskytter dig mod at blive skåret af glasskår hvis ruden knuses.